“This is my skin. This is not your skin, yet you are still under it.”
― Iain Thomas

sun

Jeg har altid været meget bleg, og begyndte derfor fra et par måneder siden at tage sol. Det var dyrt, men dejligt også virkede det. Jeg begyndte midt i februar at få en gylden sommerkulør og en spandfuld fregner placeret midt på mine kinder, hvilket mine veninderhurtigt bemærkede. Jeg blev haglet ned med kommentarer som “Ved du godt at du kan få hudkræft?”, “det kan man dø af!” og “det er farligt, stop det!!”. Ja, jeg er udmærket klar over den høje risiko, der er ved at lade sin krop blive varmet op af de falske UV-stråler. Det tror jeg faktisk alle der tager sol er klar over.
Jeg vil derfor blot gøre opmærksom på at, der hveranden dag dør en dansker af hudkraft og at solarie øger risikoen for modermærkekræft med cirka 60%, hvis man går i solarie inden man fylder 35. Men Men Men… solarie mindsker ifølge Johan Moan fra Radiumhospitalet i Oslo, også risikoen for indre kraftformer som fx. tarmkraft. Derudover mindsker de falske UV-stråler også risikoen for depression, særligt vinter depressioner.

Jeg går i solarie, velvidene at der er en risiko, men jeg elsker det og jeg elsker at få lidt kulør. Så, så længe solariet bruges med måde og man tager sol efter sin hudtype
“…is everything in the garden lovely”.

Referencer:
http://politiken.dk
http://www.cancer.dk/skrunedforsolen/solbeskyttelse/sluk+solariet/